5.1 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Noord-Nederlandse provincies starten personeelswerving voor toekomstige Tesla-fabriek

- Advertisement -


Top Dutch – de campagne van Groningen, Drenthe en Friesland om een ​​enorme Tesla-fabriek naar Noord-Nederland te halen – heeft maandag een nieuwe stap gezet in haar campagne. De noordelijke provincies rekruteren nu mensen om te werken in de toekomstige Tesla-fabriek, meldt de Leeuwarder Courant.

“Als Tesla-motoren hier een gigafabriek zouden bouwen, zou je daar dan willen werken? Meld je aan bij TopDutch.com!”, Luidt de boodschap op sociale media.

Mocht de Tesla-fabriek in Nederland worden gebouwd, dan levert dat volgens Top Dutch zo’n 10.000 banen op, zowel in de fabriek zelf als indirect in de omgeving. En de Noord-Nederlandse provincies zullen klaar staan ​​met toekomstige werknemers zodra Elon Musk besluit zijn megafabriek in Noord-Nederland te vestigen.

Het campagneteam reist de komende vier weken door de regio om jongeren tussen de 16 en 36 jaar te werven. De campagne is maandagochtend van start gegaan in Leeuwarden. Geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden via de website.

“De werving gebeurt met een knipoog”, benadrukt campagneleider Stef van der Ziel. “We kunnen natuurlijk niemand een baan garanderen als Tesla naar Noord-Nederland komt.” De Top Nederlandse website houdt bij hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in het werken voor Tesla in Noord-Nederland en tweeten dagelijks naar Elon Musk.

Uit recent onderzoek is gebleken dat jonge Nederlanders volgens Top Dutch graag willen werken voor innovatieve bedrijven als Tesla. “Millennials willen bijvoorbeeld niet meer voor banken werken, wetende dat ze over een paar jaar niet meer nodig zijn door digitalisering. En niet meer voor de grote bedrijven. Ze willen samenwerken met bedrijven die de wereld verbeteren, zoals Tesla “, aldus Gerard de Boer van Top Dutch.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws