NS gaat kaartjes verkopen via derden


Binnenkort gaat NS treinkaartjes verkopen via bedrijven als autoverhuurbedrijven, touroperators en hotels. Volgens de Nederlandse spoorwegmaatschappij is het de eerste vervoerder in Europa die een deel van de kaartverkoop volledig uitbesteedt aan derden, meldt het Financieele Dagblad.

De nieuwe NS-partners kopen treinkilometers van het spoorbedrijf en verkopen deze vervolgens naar eigen inzicht en prijs door aan hun klanten. De klant kan dan de trein gebruiken via bijvoorbeeld een app of tankkaart. Zo hoopt NS auto-gebruikers naar de trein te lokken.

“In de toekomst geeft de traditionele tankkaart van de autoleasemaatschappij toegang tot de trein”, zei NS-commercieel directeur Tjalling Smit tegen de krant. ‘De bestuurder van een leaseauto kan dan kiezen welk vervoermiddel het beste bij hem of haar past: de auto of de trein.’

Het uitbesteden van de verkoop van treinkaartjes aan autoleasemaatschappijen, touroperators en hotels zou het voor toeristen ook gemakkelijker moeten maken om treinkaartjes te kopen.

Spring naar toolbar