4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

NS ontkent de claim van populistische politici dat ‘Marokkanen’ passagiers lastig vallen

- Advertisement -


Spoorwegmaatschappij NS ontkende een claim die FvD-leider Thierry Baudet op sociale media plaatste over vrouwelijke reizigers die vrijdagavond ‘ernstig lastiggevallen worden door vier Marokkanen in een trein’. Volgens de spoorwegmaatschappij waren de “Marokkanen” van Baudet NS-medewerkers en een politieagent die de kaartjes van de twee vrouwen controleerden, meldt de NOS.

‘Vanavond werden twee lieve vrienden ernstig lastig gevallen door vier Marokkanen in een trein’, berichtte de leider van de populistische partij op Instagram en Twitter. “Een verklaring afleggen is natuurlijk volkomen nutteloos. O jee, kinderlijk naïeve Nederlanders! Eindelijk stemmen voor verandering. Ontsnap aan politiek correcte onzin! Red dit land.”

De berichten van Baudet kregen snel reacties van anderen in de trein en zeiden dat zijn versie van de gebeurtenissen niet waar was. De damestickets werden gecontroleerd door NS-medewerkers. En zondagmiddag bevestigde NS dit. De kaartcontroles werden uitgevoerd door NS-medewerkers in burgerkleding – een veel voorkomende tactiek die de spoorwegmaatschappij gebruikte om mensen zonder kaartje te vangen.

Het ‘incident’ gebeurde vrijdag in de sprinter van Weesp naar Amsterdam rond 20.45 uur, zei een NS-woordvoerder tegen de NOS. De inspecteurs vroegen om de kaartjes voor de vrouwen, maar de vrouwen vroegen hen om zich te identificeren. De inspecteurs deden dat, samen met een politieagent in burgerkleding die zich ook identificeerde, en de vrouwen lieten hun kaartjes zien. En dat was dat, zei de woordvoerder en noemde het ‘geen noemenswaardig incident’.

NS voert volgens de woordvoerder regelmatig burgerchecks uit, omdat mensen die zonder kaartje rijden alert zijn op geüniformeerde medewerkers en deze kunnen ontwijken. Het komt dan ook vaak voor dat NS-medewerkers wordt gevraagd om hun identiteit en functie te bevestigen.

De NOS vroeg Baudet en zijn woordvoerder ‘herhaaldelijk’ om een ​​opmerking, maar kreeg geen reactie, schreef de omroep.

https://www.instagram.com/p/B8AAN33hIYa/?utm_source=ig_web_copy_linkGerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws