4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

NS past treinschema aan over coronavirus; slechts 2 treinen per uur

- Advertisement -


NS heeft het aantal treinen vanaf zaterdag door het coronavirus flink teruggedrongen. Vanaf elk station in Nederland rijden volgens de nieuwe basisschema slechts twee treinen per uur in alle richtingen. Ook rijden er de komende periode geen nachttreinen, meldt NU.nl.

De meeste intercitytreinen stoppen met rijden. Ze blijven alleen rijden op de routes Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder, Maastricth-Eindhoven en Enschede-Utrecht. Op alle andere routes rijden Sprinters, die bij elk station stoppen. Stations waar één keer per uur een trein vertrekt, blijven volgens dat schema rijden.

Ook de internationale treinen rijden volgens een sterk aangepaste dienstregeling, die afhankelijk is van het buitenlandbeleid, aldus NS.

Reizigers moeten volgens de spoorwegmaatschappij rekening houden met langere reis- en overstaptijden. Ze moeten zich er ook van bewust zijn dat niet alle voorzieningen op stations open zullen zijn. ‘We doen ons best om waar mogelijk minimaal één winkel en één Tickets & Servicebalie of OV-servicewinkel per station open te houden’, aldus NS. De toiletten en fietsenstallingen blijven open.

Hoelang dit nieuwe basisschema blijft gelden, is nog niet duidelijk. De aanpassingen zijn volgens NS nodig om Nederland bereikbaar te houden. De dienstregeling houdt rekening met een toenemend aantal werknemers dat zich ziek meldt vanwege het coronavirus.

Terwijl de nieuwe dienstregeling op zaterdag in werking treedt, rijden de treinen de komende dagen ook volgens een aangepaste dienstregeling, aldus NS. Reizigers wordt geadviseerd om de NS reisplanner te raadplegen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws