Olie nadert $ 70, gesteund door de vooruitzichten voor de vraag in de zomer en de daling van de voorraden in de VS.


De prijs van ruwe olie bleef woensdag voor een derde dag stijgen, te midden van berichten over een scherpe daling van de Amerikaanse voorraden en verwachtingen van een zomerse stijging van de vraag naar brandstof.

De wereldwijde benchmark Brent steeg 1,23% om te handelen tegen $ 69,73 per vat vanaf 13: 21GMT. US West Texas Intermediate klom ook met meer dan een procent tot $ 66,48 per vat, terwijl de Amerikaanse benzinefutures hun hoogste niveau bereikten sinds juli 2018.

Volgens Stephen Brennock van oliemakelaar PVM, “is een terugkeer naar $ 70 olie dichter bij de realiteit.” Hij vertelde Reuters dat “De stijging van de olieprijzen kwam te midden van de verwachting van een sterke vraag naarmate de westerse economieën heropenen. De verwachting van een opleving van het brandstof- en energieverbruik in de Verenigde Staten en Europa tijdens de zomermaanden is inderdaad hoog.”

Analisten zeggen dat de prijzen van ruwe olie ook werden ondersteund door een grote daling van de Amerikaanse voorraden, aangezien de industriegroep van het American Petroleum Institute naar verluidt onthulde dat de voorraden ruwe olie met 7,7 miljoen vaten kelderden in de week die eindigde op 30 april.

“Indien bevestigd door de EIA, zou dat de grootste wekelijkse daling van de officiële gegevens sinds eind januari betekenen”, aldus de analist Vivek Dhar van de Commonwealth Bank.

Al deze factoren hebben de daling van de vraag naar brandstof gecompenseerd bij de op twee na grootste olieverbruiker ter wereld, India, dat kampt met een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus. “Maar als we uiteindelijk een nationale lockdown zouden zien, zou dit waarschijnlijk het sentiment raken”, aldus analisten van ING Economics over de situatie in het Zuid-Aziatische land.

Bezoek voor meer verhalen over economie en financiën RT’s zakelijke sectie

(RT.com)

.

Spring naar toolbar