-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Olympische Spelen 2020 vertraging begrijpelijk en teleurstellend voor Nederlands team

- Advertisement -


Met de niet verrassende aankondiging dat de Olympische Spelen van 2020 een jaar zouden worden uitgesteld, waren veel atleten en trainers nog steeds teleurgesteld door het nieuws. De wedstrijden van Tokyo waren gepland voor de komende zomer en het Internationaal Olympisch Comité kondigde dinsdag de tegenslag aan.

Tweevoudig gouden medaillewinnaar Dafne Schippers vertelde televisieprogramma DWDD dat er op dit moment belangrijker dingen zijn dan sport. “Mensen gaan dood. Dus we kunnen praten over de positiviteit van sport, maar het is op dit moment niet zo positief en ik begrijp de beslissing volledig “.

“Natuurlijk hebben we dit maandenlang allemaal zien aankomen, maar nu is de boodschap officieel”, zei Pieter van den Hoogenband, de leider van de Nederlandse Olympische missie, in een interview met AD. Over zijn atleten gesproken, hij wees erop dat “het doel dat ze jarenlang zo hard hebben gewerkt om te bereiken, is verdwenen. Dat raakt hard.”

Van den Hoogeband, die als zwemmer drie gouden medailles heeft gewonnen op de spelen, begrijpt de beslissing zeker. “De Olympische spelen zijn voor de hele wereld, inclusief het publiek, en het is niet mogelijk dat iedereen aanwezig is als de wereld nog steeds tegen een virus vecht.”

De voormalige gouden medaillewinnaar voelt op dit moment voor de Nederlandse atleten. ‘Ze hebben zich jarenlang voorbereid. Sommigen hadden zich al gekwalificeerd voor de Spelen en sommigen probeerden het nog steeds. Sommigen kunnen een loopbaan beëindigen, aangezien ze niet nog een jaar kunnen doorgaan. Dat is natuurlijk vreselijk. Als topsporter ben je gewend om volledige controle te hebben en nu wordt door dit nieuws een einde gemaakt aan een carrière. ”

Het is niet precies bekend wanneer de Olympische Spelen worden gehouden. Het IOC heeft aangegeven dat het uiterlijk in de zomer van 2021 zal zijn.

De Olympische spelen zijn een van de vele sportevenementen die deze zomer zijn opgeschort vanwege het Coronavirus. Ook het Europees kampioenschap voetbal, dat wedstrijden in Amsterdam had gepland, is opgeschort tot volgende zomer en ook de Nederlandse Grand Prix, de eerste F1-race die in 35 jaar in Nederland plaatsvindt, werd uitgesteld.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws