Om de uitstoot te verminderen, verbiedt Frankrijk enkele binnenlandse vluchten


PARIJS, Frankrijk: Van de Franse wetgevers wordt verwacht dat ze een verbod goedkeuren op elke binnenlandse vlucht die binnen 2,5 uur met de trein kan worden afgelegd.

Het wetsvoorstel maakt deel uit van een overheidsprogramma om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40 procent te verminderen.

Frankrijk heeft een uitgebreid hogesnelheidsspoorwegsysteem en gaat door met de aanleg van nieuwe lijnen.

Het wetsvoorstel zal naar verwachting de Senaat bereiken, waar het wordt gesteund door de regerende partij van president Emmanuel Macron.

De Franse regering verwacht van luchtvaartmaatschappijen dat ze zich aan de wet houden. Vorige week keurde de regering $ 4,7 miljard aan steun aan Air France goed, na de $ 12,3 miljard aan overheidssteun die het vorig jaar ontving.

Merk op, schreef de Air Journal, dat de 2,5-uurregel slechts vijf binnenlandse routes zou elimineren: Parijs-Bordeaux, Parijs-Lyon, Parijs-Nantes, Parijs-Rennes en Lyon-Marseille ‘, wat in totaal 12% van het passagiersverkeer vertegenwoordigt. en 3,5% van de CO2-uitstoot van vliegreizen in Frankrijk. “

“We weten dat de luchtvaart een bijdrage levert aan kooldioxide en dat we vanwege klimaatverandering de uitstoot moeten verminderen.

Evenzo moeten we onze bedrijven steunen en ze niet buiten de boot laten vallen ”, zei minister van Industrie Agnes Pannier-Runacher, zoals gerapporteerd door Europe 1-radio.Spring naar toolbar