6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Ondanks coronavirusdreiging gaan de meeste Nederlandse voetbalwedstrijden door

- Advertisement -


Alle geplande voetbalwedstrijden in Nederland gaan gewoon door, behalve een handvol wedstrijden die in Noord-Brabant zouden worden gespeeld. De beslissing werd genomen tijdens een spoedvergadering op het hoofdkantoor van KNVB, ongeveer op hetzelfde moment dat gezondheidsdienst RIVM onthulde dat 503 mensen in het land positief hebben getest op coronavirus.

‘Pas in de laatste fase van de competitie, wanneer het echt niet meer mogelijk is om te verzetten, gaan we de noodmaatregel spelen zonder publiek’, aldus de KNVB.

De bijeenkomst was om mogelijke maatregelen te bespreken die door de vereniging en haar leden zouden moeten worden genomen naar aanleiding van het toenemende aantal infecties. Alle voor dit weekend geplande profwedstrijden in Noord-Brabant werden dinsdag afgelast en de amateurwedstrijden werden woensdagochtend laat uitgesteld, bevestigen de KNVB.

De wedstrijden die worden gespeeld, worden voor de toeschouwers gespeeld, tenzij lokale overheden of gezondheidsautoriteiten anders zeggen. ‘We volgen de regering [advice] want daar zitten de specialisten. ”

Fans die de wedstrijden bijwoonden, werd door de voetbalbond gevraagd om de goede hygiëneadviezen van het RIVM op te volgen, waaronder veelvuldig handen wassen, niezen of hoesten in een elleboog en het gebruik van wegwerpdoekjes. Supporters werden er ook aan herinnerd om elkaar geen hand te geven en vermoedelijk elkaar geen high five te geven.

De geschorste Eredivisie-wedstrijden zijn onder andere Willem II vs. Heerenveen, PSV Eindhoven vs. FC Emmen en RKC Waalwijk vs. FC Groningen. De wedstrijden van de Eerste Divisie die worden verplaatst, zijn onder meer TOP Oss vs. FC Den Bosch en Jong PSV vs. Go Ahead Eagles.

Van de 12 provincies in Nederland bevat Noord-Brabant het grootste aantal patiënten dat positief is getest op het virus. Van zo’n 223 mensen is bekend dat ze daar coronavirus hebben, meer dan 44 procent van het totaal van het land. Sinds dinsdagmiddag zijn 121 patiënten toegevoegd aan de landelijke telling, waarvan ruim 70 procent in Noord-Brabant.

Andere landen hebben ook strikte maatregelen genomen met betrekking tot sportevenementen. De meeste UEFA Champions League-wedstrijden moesten achter gesloten deuren worden gespeeld of worden gestaakt. Competitiewedstrijden worden ook gespeeld in lege stadions in Frankrijk, Duitsland en Spanje.

De beroemde Serie A-competitie van Italië is volledig opgeschort tot 3 april.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws