5.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Ondanks protesten kunnen de Haagse strandcafés niet van tevoren open: gemeente

- Advertisement -


Bars, horecagelegenheden en verhuurdiensten die typisch op de stranden van Den Haag liggen, mogen pas op 2 juni worden verhandeld, ondanks de oproepen tot een gedeeltelijke heropening voorafgaand aan het lange vakantieweekend, bevestigde de gemeente maandag. Met prachtig weer voorspeld, wilden de strandbedrijven hun deuren vroeg openen om te profiteren van Hemelvaartsdag en de extra vrije dag die velen op vrijdag krijgen.

‘Horecagelegenheden, of ze nu aan het strand liggen of in het centrum van een gemeente, moeten allemaal aan dezelfde duidelijke regels voldoen; horeca is gesloten’, stelt de gemeente in een persbericht. De gemeente beweerde welwillend te zijn voor de positie waarin lokale ondernemers zich bevinden, maar verklaarde dat heropening, zelfs gedeeltelijk, vóór de vastgestelde datum een ​​”ongeoorloofde uitbreiding” van de regels zou betekenen.

“[Beach catering services] zijn tot nader order verboden, tenzij de minister-president anders beslist ‘, herhaalde de gemeente. Maar sommige strandbedrijfseigenaren in Scheveningen dreigden hun deuren te openen ongeacht de verklaring van de stad, aldus omroep NOS.

Volgens de nieuwsdienst NU.nl hebben lokale ondernemers grote bezorgdheid geuit over de financiële druk die de richtlijnen met zich meebrengen, waarbij velen trachten de horeca, openbare toiletten en vakantiehuizen te heropenen of gedeeltelijk te heropenen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws