24 C
Utrecht
dinsdag, mei 17, 2022

Ondanks ‘verschrikkelijke winter’ keert Kelderman enthousiast terug in Giro

- Advertisement -


Het tekent de bescheiden aard van Kelderman dat hij Jai Hindley en Emanuel Buchmann als medekopmannen naast zich duldt. Ondanks dat hij zelf al zes keer eerder bij de beste tien renners van een grote ronde reed en Hindley en Buchmann dit slechts eenmaal presteerden.

En ondanks wat er in de Giro van 2020 gebeurde.

”Dat neem ik hem niet kwalijk. Je moet als team keuzes maken in een koers. En met Emu (Emanuel Buchmann) heb ik een goede band. We zijn een goed koppel. Ik kijk er naar uit. Of het mogelijk is voor mij om de Giro winnen? Het hangt er vanaf. Het is meer een teamdoel dan een persoonlijk doel van mij. Ik zie wel of ik een kans heb.”

‘Pogacar en Roglic staan een treetje hoger’

Kelderman laat de Tour in 2022 links liggen, ook al behaalde hij daarin afgelopen jaar zijn beste klassering (vijfde). “Ik had er niet veel lol in”, bekent hij. “Ik kon alleen maar volgen. Ik was niet goed genoeg om met de besten mee te doen. Renners als Pogacar en Roglic zijn te goed, ze staan een treetje hoger. Ik houd er meer van dat het wat minder gestrest is.”

Clement besluit: “Dat is wie Wilco is. Hij wil gewoon plezier hebben en ziet verder wel. Hij plukt de dag en stoort zich verder niet aan de beeldvorming of de mening van de buitenwereld.”Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws