4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Onderzoek gestart naar hartproblemen na Covid-19

- Advertisement -


De Nederlandse Hartstichting heeft samen met wetenschappers, artsen en ziekenhuizen hartproblemen en het coronavirus bestudeerd. De onderzoekers zullen onderzoeken of mensen een hoger risico op hartproblemen hebben na Covid-19, en hoe ze mensen met reeds bestaande hartproblemen die het coronavirus oplopen beter kunnen behandelen, kondigde de Hartstichting aan.

Het is al bekend dat mensen met reeds bestaande hartaandoeningen een groter risico lopen om ernstig ziek te worden of zelfs te sterven als ze Covid-19 krijgen, de luchtwegaandoening veroorzaakt door het coronavirus. Voor patiënten die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen en alleen contact hebben met hun huisarts, is het vaak moeilijk om een ​​snelle diagnose en behandeling te krijgen. Omdat beklemming op de borst of pijn op de borst symptomen zijn van zowel Covid-19 als cardiovasculaire problemen.

“We hebben dringend meer kennis nodig over de beste behandeling van hart- en vaatpatiënten met corona”, zegt huisarts en UMC Utrecht-onderzoeker Frans Rutten. “We willen beter weten hoe we geïnfecteerde patiënten in een vroeg stadium kunnen behandelen, om klachten en mogelijk ziekenhuisopname te voorkomen.”

Het onderzoek moet meer inzicht geven in de persoonlijke risico’s van hartpatiënten voor complicaties van het coronavirus. De wetenschappers zullen ook de voortgang onderzoeken van de groeiende groep herstelde coronaviruspatiënten, die met ernstige symptomen in het ziekenhuis werden opgenomen. Ze hopen erachter te komen of deze patiënten op lange termijn een hoger risico lopen op hartgerelateerde complicaties.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws