5.7 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Onderzoek gestart naar seksueel misbruik van kinderen door Rotterdamse coach

- Advertisement -


Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar Jerry M., een atletiekcoach uit Rotterdam die bekende jarenlang seksueel misbruik te hebben gemaakt van een aantal tienermeisjes, meldt de NOS.

De 58-jarige man bekende de afgelopen zomer na onderzoek door het sport- en justitie-instituut ISR. De ISR constateerde dat M. tussen 1983 en 2017 tussen verschillende atletiekclubs in Rotterdam en Den Haag ten minste negen slachtoffers, van wie de jongste 11 jaar oud was, misbruikte.

In de jaren tachtig had de man jarenlang onbeschermde seks met minstens vier atleten tussen de 11 en 18 jaar. Twee van hen werden zwanger. Tussen 2008 en 2017 constateerde de ISR meer wangedrag, waaronder massages aan de grens en seksuele intimidatie. De ISR verklaarde dat er mogelijk meer slachtoffers zouden zijn, maar het onderzoek was “om procedurele redenen” beperkt tot de negen meisjes. Het instituut merkte ook op dat M. geen spijt of empathie uitte.

Het onderzoek en de bekentenis van M. leidden tot zijn verwijdering uit de Atletiekunie na 35 jaar lid te zijn geweest. Tot nu toe werd er geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld omdat er geen aanklacht tegen M. was ingediend. Wel ontving de politie wel meldingen over de man.

Het Openbaar Ministerie zal deze meldingen nu onderzoeken, evenals het ISR-onderzoek. Na dat onderzoek beslist de officier van justitie of M. kan worden vervolgd. Er is een hotline gecreëerd voor mensen die informatie hebben die nuttig kan zijn bij dit onderzoek.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws