7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Online interviews minder zenuwslopend voor werkzoekenden

- Advertisement -


Werkzoekenden zijn minder nerveus over online interviews dan persoonlijke interviews, blijkt uit een enquête van Sollicitiatiedokter.nl onder 1.100 mensen. 30 procent zei dat ze nerveus waren over een video-oproepinterview, vergeleken met 45 procent voor ‘echte’ persoonlijke interviews.

Volgens Sollicitiatiedokter.nl heeft het verschil in zenuwniveaus waarschijnlijk te maken met het feit dat sollicitanten tijdens een videogesprek in hun eigen, bekende en comfortabele omgeving kunnen blijven. “Het onderzoek biedt werkgevers extra argumenten om de sollicitatieprocedure (deels) langer online te laten lopen. Als kandidaten minder gespannen zijn, kunnen ze hun vaardigheden en ervaringen beter presenteren”, aldus Sollicitiatiedokter.nl.

De onderzoekers ontdekten dat vrouwen nerveus zijn over sollicitatiegesprekken dan gemiddeld, of het nu online is of persoonlijk. Ongeveer 43 procent van de vrouwen zei dat ze nerveus waren over video-oproepinterviews en 56 procent over persoonlijke interviews. 64 procent van de vrouwen zei ook dat ze de nacht voor een sollicitatiegesprek slecht slapen, vergeleken met 46 procent van alle werkzoekenden.

Opvallend is dat jongeren en studenten in het laatste studiejaar even zenuwachtig zijn over online en persoonlijke interviews. De onderzoekers denken dat dit komt doordat jongeren minder verschil ervaren tussen online en offline interacties.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws