19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Onrust bij Nederlandse voetbalbond: roept op tot aftreden bestuur

- Advertisement -


KNVB-directeur Michael van Praag vindt dat de rest van de KNVB-raad van toezicht voor betaald voetbal moet aftreden. Het bestuur heeft volgens hem een ​​structureel probleem met het verstrekken van informatie en zo kan het niet doorgaan, zei hij maandag op RTL Late Night.

“Je kunt niet werken met mensen die hun collega’s in het federatiemanagement structureel niet informeren. We gaan deze week een levendig gesprek voeren met de zittende commissarissen”, aldus Van Praag. “Wij als federatiemanagement accepteren niet dat we collega’s hebben die ons niet informeren. We nemen nu het voortouw en gaan iets doen aan de beslissingsstructuur en gaan goed kijken naar de organisatiestructuur, want die kan niet op deze manier. “

Volgens Van Praag was hij niet op de hoogte van het ontslag van Bert van Oosteveen als directeur betaald voetbal. Wel kreeg hij bericht dat Gijs de Jong als zijn opvolger wordt beschouwd. Evenmin is hij op de hoogte gesteld van de benoeming van Hans van Breukelen als technisch directeur van de KNVB.

Van Praag is volledig gekant tegen het aftreden van Van Oosteveen. Van Oosteveen werd volgens hem de zondebok voor de slechte prestaties van het nationale voetbalteam, maar de raad van commissarissen was evenzeer verantwoordelijk.

Johan Lokhorst nam vrijdag ontslag als voorzitter van de raad van commissarissen nadat de Eredivisie-clubs het vertrouwen voor het hele bestuur niet hadden uitgesproken. De andere vier bestuursleden – Simon Kelder, Henk Kivits, Johan de Koc en Ger Vermeulen – denken nog na over wat ze gaan doen.

Desondanks ontkent Van Praag dat het een crisis is bij de KNVB. “In het betaald voetbal zijn er problemen die moeten worden opgelost, maar het amateurvoetbal doet het heel goed.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws