8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Ook belastingdienst treft DDoS-aanval

- Advertisement -


De Belastingdienst is maandag getroffen door een DDoS-aanval, meldt de NOS. Volgens de Belastingdienst was de locatie op maandagochtend een tijdje moeilijk bereikbaar, maar alles zou weer moeten werken. Drie Nederlandse banken kregen sinds zaterdag ook te maken met dergelijke cyberaanvallen.

In het weekend werd ABN Amro getroffen door meerdere DDoS-aanvallen, waardoor de online services urenlang niet beschikbaar waren. ING meldde een dergelijke aanval op zondag en ook maandagochtend meldde de Rabobank dat ze getroffen was door een DDoS-aanval. “We werken nu aan een alternatieve toegangsroute naar de site, het is nog niet te zeggen hoe lang dit gaat duren”, aldus de Rabobank volgens de NOS.

Een woordvoerder van DNB noemde deze aanvallen uitzonderlijk. “Sinds de grote DDoS-aanval op ING in 2013 leek alles in orde te zijn. Er is nu duidelijk iets waar we op moeten reageren, en we zijn hierover in gesprek met de banken.”

Bij een DDoS-aanval wordt een website gebombardeerd met enorme hoeveelheden data. Hierdoor wordt de server van de site overbelast en de site crasht. Dergelijke cyberaanvallen op banken zijn nu aan de orde van de dag, zei Klaas Knot, president van DNB zondag in het televisieprogramma Buitenhof. De website van DNB staat volgens hem ongeveer één keer per seconde voor een dergelijke aanval. ‘Dat is de realiteit in 2018’, zei Knot.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws