12.4 C
Utrecht
maandag, augustus 8, 2022

Open dag begraafplaats Munnikensteeg en Minnendael en onthulling nieuw kindermonument

- Advertisement -Die dag kunnen bezoekers niet alleen de begraafplaats bezoeken tussen 12.00 en 16.00 uur, maar ook een rondleiding krijgen in het crematorium met elektrische crematie. Daarnaast kunnen bezoekers ook een kijkje nemen op de speciale akker, waarover het as wordt uitgestrooid. 

Minder schadelijk

Tijdens de rondleidingen in het uitvaartcentrum en crematorium vertelt een gids meer over de faciliteiten en is er uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de elektrische oven. Dat is volgens het crematorium de meest moderne van Nederland. Die is daardoor veel minder schadelijk voor het milieu dan een gasoven. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op het kindergedeelte van begraafplaats Munnikensteeg onthult wethouder Jacqueline van Dongen een speciaal gedenkmonument voor kinderen die zijn overleden. Het monument is geschonken door Stichting Floor de Lis. Stichting Floor de Lis zet zich in voor een waardig afscheid van kindjes die tijdens de zwangerschap of bij de geboorte zijn overleden.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws