-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Openbaar vervoer blij met ontspannen vergrendeld; sportscholen, horeca niet zozeer

- Advertisement -


De branchevereniging voor openbaar vervoer OV-NL is verheugd met het stappenplan dat de regering heeft aangekondigd om Nederland uit zijn coronavirusvergrendeling te halen. Horecavereniging KHN is “blij dat er perspectief is”, maar maakt zich zorgen over het voortbestaan ​​van veel bedrijven. De fitnessbranche NL Actief is verontwaardigd dat sportscholen en fitnessclubs tot september gesloten moeten blijven, meldt de NOS.

‘Dit zijn geweldige maatregelen’, zei Pedro Peters van OV-NL tegen de omroep. ‘Deze sluiten helemaal aan bij het advies dat we hebben gegeven: een slimme combinatie van maatregelen.’ De regering heeft aangekondigd dat treinen, bussen en trams op 1 juni weer volgens schema kunnen rijden. Gebruikers van openbaar vervoer moeten een mondmasker dragen en de bezetting van bussen, trams, treinen en metro’s moet worden beperkt tot 40 procent.

Ondanks de bezettingsgrens is de versoepeling van de lockdownmaatregelen volgens Peters nog steeds een belangrijke stap voorwaarts. “Momenteel vervoeren we maar 10 procent, dus vanaf 1 juni gaat alles weer in beweging.” De vereniging riep Nederlanders nog steeds op om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer wanneer dat nodig is.

Vereniging voor de fitnessbranche NL Actief noemde het onaanvaardbaar dat fitnessclubs tot 1 september gesloten moeten blijven. Volgens de organisatie zijn de argumenten van de regering om de opening uit te stellen, zoals dat sociale distantiëring onmogelijk is, niet van toepassing op de fitnessbranche. NL Actief is ook verbaasd dat premier Mark Rutte zei dat hij met de fitnessbranche wil praten, omdat er al “veelvuldig overleg” is geweest met de betrokken ministeries en het RIVM, zei een woordvoerder tegen de NOS.

‘We accepteren niet dat onze branche tot 1 september gesloten moet blijven. Het kabinet laat daarmee 4 duizend ondernemers en meer dan 3 miljoen Nederlanders in de kou staan’, aldus NL Actief. “Als branchevereniging zullen we, samen met het hele netwerk in onze sector, alle registers openen om deze beslissing aan te vechten. Daarnaast eisen we dat er een nieuwe compensatieregeling komt voor de ondernemers en zelfstandigen in onze sector. “

‘Ik ben blij dat er nu perspectief is’, zei horecabond KHN tegen de NOS. De vereniging is nog steeds bezorgd over het overleven van restaurants en kijkt ernaar uit om erachter te komen hoe het tweede hulppakket van de regering er precies uit zal zien.

Werkgeversvereniging VNO-NCW noemde het versoepelen van maatregelen voor veel ondernemers een stimulans bij moeilijk weer. “Door de gesloten sectoren opnieuw op te starten, verminderen we de diepte en de kosten van de recessie. Maar voor alle ondernemers die nog wachten of beperkte toegang hebben, moeten we het tweede noodpakket gebruiken om ervoor te zorgen dat ze worden gecompenseerd. Zodat we zoveel mogelijk banen en activiteiten. Voor veel sectoren moet de impact nog komen. “

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws