Oranje verslaat Turkije met 6-1; Stappen dichter bij WK

[ad_1]

Het Nederlands herenvoetbalelftal heeft de controle gegrepen in Groep G van de WK-kwalificaties. Oranje nam de leiding in de poule met een ruime zege tegen Turkije (6-1) in de Johan Cruijff ArenA. Nederland verloor eerder in een uitwedstrijd met 4-2 van Turkije.

Memphis Depay was de meest waardevolle speler van het team en voltooide een hattrick door het tweede, derde en vierde doelpunt van de wedstrijd te scoren. Davy Klaassen opende in de 1e minuut de score en was betrokken bij de tweede en derde goal van de ploeg. Nederland stond bij de rust met 3-0 voor.

Turkije speelde de hele tweede helft één man achter. Çaglar Söyüncü kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart. Invallers Guus Til en Donyell Malen hielpen door de score 5-0 en 6-0 te maken, voordat Cengiz Ünder er in blessuretijd één in het doel zette voor Turkije.

Noorwegen staat in punten gelijk met Oranje, maar heeft een veel slechter doelsaldo. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK, dat volgend jaar in Qatar plaatsvindt. Het nummer 2 team krijgt een tweede kans in de play-offs.

Oranje speelt volgende maand tegen Letland en Gibraltar. In november staan ​​de laatste groepsduels tegen Montenegro en Noorwegen op het programma.