7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Ouders worden gecompenseerd voor kinderdagverblijven die via het coronavirus zijn gesloten

- Advertisement -


Zo’n 570 duizend ouders in Nederland krijgen een vergoeding voor kinderopvang in de afgelopen maanden vanwege de coronaviruscrisis. Zij krijgen volgens berekeningen van het CBS gemiddeld 500 euro terugbetaald.

De regering sloot op 16 maart scholen en kinderopvangvoorzieningen als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alleen kinderen met ouders in cruciale beroepen en enkele andere uitzonderingen mochten kinderopvang gebruiken. Op 11 mei zijn de kinderopvang met beperkingen heropend en die beperkingen zijn op maandag opgeheven.

Ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen en tijdens hun sluiting hun eigen bijdrage aan hun kinderopvang blijven betalen, krijgen een volledige terugbetaling van de overheid. De vergoeding geldt ook voor ouders in cruciale beroepen die hun kind naar de crèche konden brengen.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het aantal kinderen dat ouders hebben en hun inkomensniveau. Ouders met één kind in de kinderopvang ontvangen gemiddeld 390 euro. Ouders met drie of meer kinderen krijgen gemiddeld 800 euro.

Ouders hoeven niets te doen om dit geld terug te krijgen. De sociale verzekeringsbank SVB stort deze automatisch op hun rekening. De transfers zullen naar verwachting rond 8 juli plaatsvinden, aldus de SVB-website.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws