13.7 C
Utrecht
vrijdag, mei 20, 2022

Overijsselse gedeputeerden: ‘Gooi samenleving weer open’ • Vrijdag coronapersconferentie

- Advertisement -


De sluiting van de horeca, cultuursector, winkels en evenementenbranche is niet langer verantwoord, schrijft het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten in een brandbrief aan het kabinet. De gedeputeerden doen een dringende oproep aan het kabinet om de samenleving op korte termijn weer open te gooien.

In de brief staat ook dat het college er begrip voor heeft als ondernemers hun zaken openen, ook al mag dat niet volgens de huidige lockdownregels. “Dat is niet toegestaan, maar wel goed voorstelbaar wanneer het water je aan de lippen staat.”

Steun van burgemeesters

Ook in Gelderland is begrip voor ondernemers die hun zaken willen openen. De burgemeesters van Aalten, Montferland en Oude IJsselstreek hebben laten weten een aangekondigde protestactie aankomende zaterdag te gedogen. Als winkeliers en horecaondernemers hun zaken dan willen openen, zal daar niet op worden gehandhaafd, bevestigen de burgemeesters aan De Gelderlander.

De burgemeester van Oude IJsselstreek, Otwin van Dijk, laat desgevraagd weten ruimte willen bieden voor het protest, zolang het niet uit de hand loopt en veiligheidsregels in acht worden genomen.

Het is nog de vraag of de huidige lockdownmaatregelen zullen worden verlengd. Het kabinet geeft vrijdag om 19.00 een persconferentie.

Gisteren protesteerden ondernemers ook al op meerdere plekken in het land tegen het coronabeleid. In Beilen stonden winkeliers letterlijk in hun hemd.:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws