6.2 C
Utrecht
zaterdag, januari 22, 2022

Oversterfte: meer dan 3.500 extra sterfgevallen in november

- Advertisement -


Mede door het coronavirus zijn er in november veel meer mensen overleden dan normaal. Het CBS telde zo’n 3.500 doden meer dan verwacht. De statistici kunnen de oorzaak van deze sterfgevallen pas later vaststellen. Ze weten wel dat Covid-19 vooral zorgde voor meer doden tijdens eerdere coronavirusgolven.

In november registreerde het CBS wekelijks een oversterfte. Dat betekent dat er veel meer mensen zijn overleden dan normaal is voor de tijd van het jaar. De onderzoekers schatten dit op basis van sterftecijfers uit voorgaande jaren en demografische trends. Vooral onder 65-plussers vielen veel doden.

Het sterftecijfer was vorige week het hoogst, het laatste in november. Naar schatting kwamen 4.100 mensen om het leven, 1100 meer dan verwacht.

In alle provincies vielen de afgelopen maand meer doden dan normaal. In Limburg was de oversterfte relatief het hoogst. Daar stierven meer dan 50 procent meer mensen dan normaal. Ook in Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland was de sterfte sterk gestegen. In Friesland was de oversterfte het laagst.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws