8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Pearl Jam-frontman Eddie Vedder op zoek naar A’dam-wielrenner die hem in 1992 een lift gaf

- Advertisement -


Eddie Vedder, zanger en frontman van band Pearl Jam, is op zoek naar de vrouw die hem in 1992 op de fiets van haar broer naar zijn hotel in Amsterdam heeft getild. Hij denkt vaak terug aan dat moment. ‘Is de vrouw die me in 1992 een lift naar mijn hotel heeft gegeven misschien hier vanavond?’ Vedder vroeg tijdens de eerste, uitverkochte show van zijn solo Europese tour in Afas Live Amsterdam op zondag, meldt AD.

Na deze vraag te hebben gesteld, keek Vedder verwachtingsvol naar de menigte, maar ze zwegen allemaal.

Vedder vertelde toen het verhaal. Na een concert van – toen nog relatief onbekende – Pearl Jam in de Melkweg in Amsterdam in februari 1992 stond Vedder alleen op de locatie. De band en de crew waren al vertrokken en de toen 27-jarige zangeres had geen idee hoe hij bij zijn hotel moest komen. Hij vroeg een onbekende vrouw om hulp.

Ze leende prompt de fiets van haar broer, zei Vedder. ‘Het was ijskoud en ik kreeg een rood flanellen overhemd – dat misschien ook van haar broer was.’ De vrouw fietste Vedder naar zijn hotel, terwijl hij achterop de fiets zat. ‘Ik herinner me dat haar haar steeds tegen mijn gezicht sloeg.’ Ze zette hem af en ze gingen uit elkaar.

Vedder denkt regelmatig na over dit moment in zijn leven. ‘Ik weet bijna zeker dat ik haar gezicht nog steeds zal herkennen.’ Hij noemde de anekdote een voorbeeld van onbaatzuchtige vriendelijkheid. Net als het feit dat niemand zich zondag voor haar deed voordoen. ‘Dat is ook leuk’, zei hij.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws