19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Piek in aanvragen voor vermindering van werkuren crasht website

- Advertisement -


Bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn ruim 48 duizend aanvragen voor arbeidsduurvermindering ontvangen. De piek in de aanvragen zorgt ervoor dat de verwerking langer duurt dan normaal en dat de website van het ministerie zo nu en dan crasht, zei het ministerie dinsdag.

KLM is een van de vele bedrijven die een aanvraag voor arbeidsduurvermindering voor haar medewerkers heeft ingediend. De luchtvaartmaatschappij heeft voor al het personeel een reductie van 70 procent aangevraagd, zei KLM maandag. Dit is nodig omdat KLM haar vluchten moet terugbrengen tot 10 à 20 procent van de normale dienstregeling, vanwege reisbeperkingen die verband houden met het coronavirus en een dalende vraag. De luchtvaartmaatschappij is momenteel in gesprek met de vakbonden over hoe deze arbeidstijdverkorting het beste kan worden gerealiseerd.

Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen voor hun werknemers een aanvraag indienen voor vermindering van de arbeidstijd of de zogenaamde “deeltijd-WW-uitkering”. Dit betekent dat werknemers die niets te doen hebben, naar huis kunnen worden gestuurd of dat hun werktijden kunnen worden verkort. Ze ontvangen een uitkering voor de niet gewerkte uren en blijven volledig in dienst van het bedrijf.

Deze bestaande verordening is door de regering uitgebreid als een van haar maatregelen om bedrijven te helpen die getroffen zijn door het coronavirus Covid-19.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws