4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Plan voor uitgebreid coronavirus testen onthuld; Iedereen kan vanaf 1 juni getest worden

- Advertisement -


Gemeentelijke gezondheidsdienst GGD heeft haar aanpak uiteengezet voor het omgaan met de toestroom van mensen die naar verwachting Covid-19-tests zullen ondergaan wanneer ze vanaf 1 juni vrij beschikbaar worden voor iedereen met symptomen. Iedereen met soortgelijke klachten als verkoudheid, hoest of griep moet blijf thuis en laat je testen, smeekte minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Slechts enkele dagen voordat wijdverbreide tests beschikbaar komen, bepalen de nieuwe richtlijnen van de GGD die woensdag zijn uitgebracht dat iedereen die symptomen vertoont, zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur een telefoonnummer kan bellen om een ​​afspraak te maken voor een slijmuitstrijkje test.

Het hotline-nummer wordt pas op 1 juni bekendgemaakt, aldus de gezondheidsdienst. Na het maken van een boeking kunnen testzoekers worden gescreend op een van de tachtig locaties in heel Nederland, waarbij ook thuistesten beschikbaar worden gesteld voor wie dat nodig heeft. Resultaten volgen binnen 48 uur, aldus de GGD.

Hoewel de service is ontworpen om mensen de dag nadat ze hebben geboekt te laten testen, verwacht de GGD dat er de eerste dagen een achterstand zal ontstaan ​​vanwege de verwachte toename van de vraag naar de service. ‘Daardoor kan het langer duren om een ​​afspraak te maken en in het begin getest te worden’, zei GGD-hoofd Sjaak de Gouw in een verklaring.

‘Maar we zorgen ervoor dat iedereen met gezondheidsklachten die verband houden met het coronavirus zo snel mogelijk wordt geholpen’, voegde hij eraan toe.

Sinds de pandemie van Covid-19 in Nederland toesloeg, hebben alleen bepaalde groepen mensen, zoals verzorgers, leerkrachten, jeugdtrainers en mantelzorgers, gemakkelijk toegang gekregen tot testen op de ziekte. Voor anderen is testen alleen toegankelijk als een arts de ziekte vermoedt.

Vanaf 1 juni wordt dezelfde toegang tot testen uitgebreid tot alle inwoners van Nederland.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws