6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Plastic afval stapelt zich op bij recyclingbedrijven

- Advertisement -


Duizenden big bags versnipperd plastic afval stapelen zich op bij recyclingbedrijven. Door de lage olieprijs en de coronaviruscrisis daalde de vraag naar gerecycled plastic zodanig dat recyclingbedrijven hun versnipperde plastic niet meer kwijt kunnen, zei branchevereniging NRK Recycling tegen De Monitor.

NRK Recycling waarschuwde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in april voor dit probleem, zei voorzitter Ben Kras tegen De Monitor. “De recyclers krijgen veel afvalplastic aangeboden, zoals tuinmeubilair en lage potten. Maar omdat de vraag naar het eindproduct – het plastic recyclaat dat als grondstof dient voor verschillende toepassingen – blijft dalen, is de afzet een grote uitdaging voor de industrie. “

De pandemie van het coronavirus daalde sterk in de vraag naar kunststoffen in de sierteelt-, auto-, consumenten- en bouwsector. Maar de situatie was al ernstig toen de crisis toesloeg vanwege de lage olieprijs, zei Kras. Plastic is gemaakt van olie, dus als de olieprijs laag is, is nieuw plastic goedkoop. Volgens Kras wordt momenteel minder dan 10 procent van de kunststofproducten in Nederland gemaakt van gerecyclede kunststoffen. “Helaas kiezen bedrijven vaak voor het goedkopere nieuwe plastic. Als er geen economisch voordeel is om te recyclen, zal de markt zijn werk doen.”

De recyclers roepen daarom de overheid op om een ​​minimumlimiet vast te stellen voor het gebruik van recyclaat in plastic producten zoals stofzuigers, kratten en shampooflessen.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat vertelde De Monitor dat ze op zoek is naar iemand die het versnipperde plastic ophaalt bij recyclingbedrijven.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws