1.4 C
Utrecht
dinsdag, december 7, 2021
Array

Polen boos op Rutte: laatste persoon die ons de les mag lezen

- Advertisement -


maandag 18 oktober 2021, 12:10

Rutte

Bron:
The Council of the European Union

WARSCHAU (ANP/BLOOMBERG) – De regering van Polen heeft uitgehaald naar premier Mark Rutte. De Nederlander is volgens een Poolse regeringswoordvoerder “de laatste persoon” die zijn land de les mag lezen over problemen met de rechtsstaat.

De zegsman zei op televisie dat Nederland in sommige opzichten ook niet voldoet aan de Europese normen. “En dan heb ik het over belastingkwesties, belastingontwijking en andere mechanismen die Nederland al vele jaren gebruikt.”

De Poolse kritiek volgt op de aankondiging dat Rutte de Europese Commissie gaat oproepen maatregelen te nemen tegen Polen. Hij wil dat het dagelijks bestuur van de Europese Unie besluit het Poolse coronaherstelplan van 36 miljard euro niet goed te keuren.

Polen ligt al langer overhoop met de EU over hervormingen die de democratie en rechtsstaat volgens Brussel ondermijnen. EU-lidstaten reageerden ook geschokt toen het Poolse Constitutioneel Hof onlangs oordeelde dat het Poolse recht soms zwaarder weegt dan het Europese recht.

Rutte botste onlangs ook al met de Sloveense premier Janez Janša. Die schreef op Twitter dat de Nederlandse minister-president zich niet zou moeten bemoeien met de persvrijheid in Slovenië. Rutte zou zich volgens Janša beter kunnen inzetten om te voorkomen dat Nederlandse journalisten “op straat worden omgebracht”.meewerken aan deze site

Bekijk onze stagevacatureTerug naar boven


Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws