4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Politici wensen minister van Medische Zorg veel na ontslag

- Advertisement -


Politici in Den Haag waren verrast door het aftreden van Bruno Bruins als minister van Medische Zorg. Velen complimenteerden hem met zijn harde werk en wensten hem een ​​goed en goed herstel.

Bruins nam donderdag ontslag nadat hij woensdagavond tijdens een parlementair debat was ingestort. In een verklaring zei Bruins dat hij fysiek niet langer opgewassen was tegen de taak. Hij vergeleek de bestrijding van coronavirus met het hoogste niveau van professionele sporten. ‘En ik heb geconcludeerd dat mijn lichaam dit door uitputting niet meer aankan’, zei hij.

‘Ik wil hier zeggen dat we deze man sinds zijn aantreden heel, heel, heel hard hebben zien werken’, zei premier Mark Rutte tegen RTL Nieuws in reactie op het aftreden van Bruins. Bruins heeft er volgens Rutte voor gezorgd dat Nederland zo goed mogelijk kon reageren op de gebeurtenissen waarmee het momenteel wordt geconfronteerd. ‘Hij heeft de leiding gehad over het hele proces om het op gang te krijgen. Ik wil hem daar ongelooflijk voor bedanken. Ik vind het ongelooflijk triest.’

“Opvallend door het nieuws van het ontslag van mijn gewaardeerde collega Bruno Bruins”, schreef minister Arie Slob voor Basis- en Secundair Onderwijs op Twitter. ‘Veel respect voor alles wat hij heeft gedaan. Veel sterkte en een goed herstel wenst Bruno.’

‘Vandaag hoorde ik dat mijn collega Bruno Bruins zou aftreden’, zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, die Bruins ‘functie bij Medical Care tijdelijk gaat bekleden, op Twitter. ‘Een moeilijke beslissing. Maar gezondheid staat altijd voorop. Grote dank voor al zijn harde werk en ik wens hem veel sterkte.’

“Heel triest. Grote dank voor het harde werk van Bruno. Hij heeft alles gegeven, maar gezondheid staat nu voorop”, twitterde VVD-leider Klaas Dijkhoff.

“Heldhaftige en ongetwijfeld moeilijke beslissing. Mijn bewondering en dankbaarheid voor alles wat minister Bruins voor ons heeft gedaan”, twitterde D66-leider Rob Jetten.

‘Bedankt Bruno Bruins. Voor alles wat je de laatste tijd voor Nederland hebt gedaan’, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver.

‘Ik heb veel respect voor de moeilijke beslissing van minister Bruins. Zijn grenzeloze inzet symboliseerde alle mensen die dag en nacht werken om deze verschrikkelijke crisis aan te pakken. Veel kracht en herstel!’ CDA-leider Pieter Heerma zei op Twitter.

‘Het is voor iedereen een moeilijke tijd en zeker voor een verantwoordelijke minister. Ik wens meneer Bruins veel sterkte en herstel!’ PVV-leider Geert Wilders twitterde.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws