19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Politiewagens ongebruikt gelaten vanwege falend navigatiesysteem

- Advertisement -


De politie in heel Nederland kampt nog steeds met het navigatiesysteem van hun voertuigen, blijkt uit een brief van de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg die AD in haar bezit heeft. Veel politieauto’s kunnen niet worden gebruikt omdat het navigatiesysteem vaak uitvalt en daardoor geen contact met de meldkamer mogelijk is. Politieploegen kibbelen over de auto’s en motoren die nog werken, aldus de krant.

De oorzaak van de problemen ligt in het navigatiesysteem dat in alle politievoertuigen is ingebouwd. Dit PBS-locatiesysteem wordt gebruikt om informatie uit te wisselen, de meldkamer gebruikt het bijvoorbeeld om officieren te sturen naar de gerapporteerde misdaden. In de huidige situatie moeten politieagenten met hun eigen smartphone navigeren of de meldkamer bellen.

“De uitvoering van politietaken wordt steeds meer belemmerd door het niet functionerende PBS-systeem”, schrijft Aalbersberg in de brief. “Er zijn klachten van alle teams over de werking ervan. Er zijn problemen met de verbinding, verouderde kaarten, onnauwkeurige locatiedetectie en instabiliteit.”

Het is onduidelijk hoeveel politievoertuigen door dit systeem onbruikbaar zijn.

De Centrale Ondernemingsraad van de politie heeft volgens AD ook de brief ondertekend. De raad maakt zich zorgen over de veiligheid van agenten en burgers. ‘Als de politie de reactietijden niet haalt, is dat heel ernstig.’

Het is niet voor het eerst dat problemen met het navigatiesysteem van de politie ter sprake komen. Officieren hebben er in oktober vorig jaar ook over geklaagd. Vervolgens beloofden de Corps-leiders om de problemen begin dit jaar te laten oplossen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws