8.4 C
Utrecht
donderdag, februari 2, 2023

Populist Baudet zegt dat hij “te snel” was om “Marokkanen” van intimidatie te beschuldigen; Noemt ze herhaaldelijk “intimiderend”

- Advertisement -


FvD-leider Thierry Baudet zei dat hij “te snel en te standvastig” was met berichten op sociale media op vrijdag, waarin hij zei dat “Marokkanen” twee vrouwelijke passagiers in een trein lastig vielen. De ‘Marokkanen’ bleken NS-medewerkers en een politieman in burgerkleding te zijn die de kaartjes van de twee vrouwen controleerden. De politie onderzoekt of ze aangifte zal doen tegen de populistische politicus, zei een woordvoerder van de Nationale Eenheid tegen RTL Nieuws.

Baudet plaatste vrijdag op Instagram en Twitter dat “twee lieve vrienden ernstig werden lastiggevallen door vier Marokkanen in een trein” tussen Weesp en Amsterdam. Zijn berichten verzamelden snel reacties van anderen in de trein en zeiden dat Baudet’s versie van de gebeurtenissen niet is wat er is gebeurd. NS bevestigde ook snel dat de betrokkenen NS-medewerkers waren en een politieagent die kaartjes in burgerkleding controleerde – een veel voorkomende tactiek die de spoorwegmaatschappij gebruikte om mensen te betrappen op het rijden zonder kaartje.

Baudet stopte kort voor zijn verontschuldiging toen hij maandag eindelijk reageerde op de opschudding op Facebook, waarbij hij de NS-medewerkers en de politieagent herhaaldelijk beschuldigde van “intimiderend” handelen. Hij zei dat de twee vrouwen “ernstig van streek waren” toen ze hem vertelden wat er was gebeurd en dat hem “raakte”. ‘Vervolgens drukte ik mijzelf te snel en te resoluut uit op sociale media. Daarbij bracht ik de kwestie in een bredere politieke context: de context van de gevolgen van massa-immigratie, integratieproblemen en het gebrek aan veiligheid dat veel Nederlanders mensen zien en beleven elke dag. “

Volgens Baudet geloofden de vrouwen niet dat de mannen die met hen spraken NS-inspecteurs waren, omdat de identiteitsbewijzen die ze kregen te zien waren, verschilden qua formaat en de soorten lettertypen die op de identificatiekaarten werden gebruikt. ‘Ze gaven aan dat er openlijk en herhaaldelijk wapentuig werd getoond, dat er intimiderend verbaal en non-verbaal gedrag was’, zei hij op Facebook. ‘Zelfs nadat ze geldige kaartjes hadden voorgelegd, bleef de groep mannen de rest van de reis om hen heen op een manier die intimiderend was voor de vrouwen.’

NS reageerde opnieuw op de verklaringen van Baudet. Op Twitter wees de spoorwegmaatschappij erop dat haar inspecteurs geen wapens dragen. ‘Later werd een politieagent in burgerkleding ingeschakeld. Officieren mogen een wapen dragen’, aldus NS. In een verklaring aan de NOS zei de spoormaatschappij: “We staan ​​achter het optreden van onze collega’s en de betrokken politieagent.”

Baudet beëindigde zijn verklaring op Facebook en zei dat hij “natuurlijk niemand wilde beschuldigen die niet de schuldige is”.

Hij voegde eraan toe: ‘Ik heb NS dit ook laten weten.’

Omdat een politieagent betrokken was bij dit “incident”, overweegt de politie om een ​​aanklacht tegen Baudet in te dienen wegens zijn tweet, zei een woordvoerder van de Nationale Eenheid tegen RTL Nieuws. We gaan kijken of er een strafbaar feit is geweest en we onderzoeken of we aanklachten kunnen indienen. ‘

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws