4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Presentator Joost Karhof sterft plotseling op 48-jarige leeftijd

- Advertisement -


Nieuwsuur presentator Joost Karhof is dinsdag onverwacht overleden, zo maakte zijn werkgever NOS bekend. De 48-jarige man werd thuis ziek en stierf in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Karhof was vooral bekend door het presenteren van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Hij presenteerde ook regelmatig NPO Radio 1 Nieuws & Co als stand-in voor Lara Rense. Karhof presenteerde de Grote Geschiedenis Quiz, de Grote Geschiedenisquiz in het Engels, en werkte als vervanging voor Matthijs van Niekerk aan De Wereld Draait Door op maandagen.

De hoofdredactie voor Nieuwsuur en NOS Nieuws noemde Karhof in een eerste reactie een “zeer betrokken en geliefde collega, altijd behulpzaam, altijd sociaal, een kundige presentator en vooral een aardig mens”. ‘We gaan hem enorm missen.’ In een Memoriam stellen de redacteuren dat ze “nog niet willen terugkijken op Joosts carrière”. ‘Maar nu het plotseling wreed onvermijdelijk is, wordt het opnieuw duidelijk hoe gevarieerd zijn carrière was.’

Voormalig collega Ferry Mingelen noemde zijn dood ’triest nieuws’, aldus NU.nl. ‘Ik heb lang met hem samengewerkt Den Haag Vandaag en Nova / Nieuwsuur. Hij was een goede journalist en een heel aardige collega “, zei hij. De Amerikaanse correspondent Arjen van der Horst zei:” Onze lieve collega is overleden. Wat triest nieuws. “VPRO-collega Dirk Jan Roevelen noemde Karhof een” lieve, slimme en vriendelijke jongen “.

Ook een aantal politici prees het journalistieke werk van Karhof. “Zijn coole, bijna nonchalante, maar zeer scherpe interviewstijl was een verrijking”, zei GroenLinks-parlementariër Zihni Ozdil. ‘Geslagen door de plotselinge dood van Joost Karhof. Hij was een deskundige journalist die zijn vak verstond. Ik wens zijn familie alle sterkte met dit grote verlies.’ CDA-leider Sybrand Buma zei op Twitter.

Een foto geplaatst op Twitter door Nieuws & Co op eerste kerstdag wordt Karhof in een kersttrui glimlachend naast een kerstboom ook massaal gedeeld op het sociale mediaplatform.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws