8.7 C
Utrecht
donderdag, oktober 28, 2021

Protestmars in Utrecht ten einde, ruim tienduizend bezoekers liepen mee

- Advertisement -


De organisatie vroeg iedereen een beetje rekening te houden met elkaar en te letten op de anderhalve meter. Maar dat laatste bleek haast onmogelijk in de drukte. De sfeer zat er, ondanks af en toe een flinke regenbui, in ieder geval goed in. Ook in de regen werd er vrolijk doorgefeest. 

Rond 17.00 uur kwamen de muziektrucks weer binnen op het eindpunt aan de Maliebaan bij het park Lepelenburg. Niet iedereen ging meteen naar huis. Enkelen zongen nog ‘We want more’.

Grote drukte ontstond er op de Catharijnesingel. Aan de overkant van het water stond het ook rijendik met nieuwsgierigen die niet in de stoet meeliepen, maar wel foto’s en video’s maakten van het evenement. 

De protestactie werd tegelijk in diverse steden gehouden. Met Unmute Us wil de landelijke evenementenbranche duidelijk maken dat de maat vol is: bands willen weer live kunnen spelen zonder beperkingen en de festivals willen eindelijk onbeperkt publiek kunnen ontvangen. Volgens de branche is allang aangetoond dat het veilig kan.

TivoliVredenburg, Best Kept Secret, WOO HAH!, Grasnapolsky, Club Maggy en Crazy Wonderland deden als ‘nieuwelingen’ mee aan de mars. Voor de tweede maal waren Central Park Festival, De Leuke, Down The Rabbit Hole, Festival STRAND, Geheime Liefde, HRFST, Into The Woods, Lief Festival, Smeerboel, Soenda, Sneeuwbal Festival, Wildeburg en hun bezoekers aanwezig. De mars duurt tot vijf uur, de route loopt naar de Neude, het Vredenburg en de Catharijnesingel weer naar de Maliesingel.

Landelijk deden de eerste keer 70.000 mensen mee aan het protest. In Utrecht waren het er toen naar schatting 7.000. Een inhoudelijke reactie vanuit het kabinet bleef uit en daarom wordt er opnieuw gedemonstreerd. In plaats van acht, gingen er veertien muziekkarren door de stad waarop podia, leveranciers, artiesten en festivalorganisaties zich presenteerden. De podia en de nachtcultuur sloten voor het eerst aan, waardoor het protest volgens de organisatie een nog breder geluid laat horen.

Bekijk onze meest bekeken nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws