7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

‘Puppykamer’ om Amsterdamse studenten te helpen met examenstress

- Advertisement -


De Universiteitsbibliotheek Amsterdam helpt studenten omgaan met de stress van de tentamenweek. De bibliotheek heeft een speciale ‘puppykamer’ geopend, waar studenten een kwartiertje met een puppy kunnen knuffelen en weer kunnen opladen voordat ze weer gaan studeren, meldt RTL Nieuws.

Marloes van Wagtendonk, medewerker van de Bibliotheek, koos na een gesprek met studenten voor een puppykamer. Ze vindt het idee van de studenten voor puppy’s niet vreemd. “Uit onderzoek weten we dat knuffelen effectief is. Puppy’s verlagen de bloeddruk, net als je stressniveau, en ze maken je aan het lachen. Maar afgezien daarvan is het gewoon iets leuks.”

Maandag en dinsdag staat de puppykamer in de Bibliotheek aan de Singel in Amsterdam. In totaal is er ruimte voor 160 studenten om op afspraak 10 puppy’s te knuffelen. Al zijn de afspraken al volgeboekt. ‘Het ging heel snel. Binnen 45 minuten schreven zich 160 studenten in. Mogelijk organiseren we dit voor de volgende examenweek weer.’

Van Wagtendonk benadrukte dat het welzijn van de dieren voorop staat in de puppykamer. De 10 pups zijn afkomstig van dierenbureau Catvertise, met 17 handlers. Per tijdslot wordt slechts een beperkt aantal studenten in de ruimte toegelaten. De hele actie kost de Universiteit van Amsterdam 400 euro.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws