4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Rapport slaat NL voor het intrekken van het European Games hosting bod

- Advertisement -


Nederland heeft “grote reputatieschade” geleden door de organisatie van de Europese Spelen van 2019 terug te geven, concludeert de Depla-commissie in een rapport hierover. Het rapport is maandag aangeboden aan het Nederlands Olympisch Comité NOC * NSF, meldt de NOS.

De commissie, onder leiding van burgemeester Breda en PvdA-politicus Paul Depla, onderzocht de gebeurtenissen tussen december 2014 – toen het NOC * NSF aankondigde een bod uit te brengen op de Europese Spelen 2019 – en juni 2015 – toen Nederland zich terugtrok vanwege onvoldoende steun .

“Er was een algemene internationale perceptie en vertrouwen dat een land als Nederland het totaalbeeld zou hebben of krijgen”, schreef de European Advice Commission European Games 2019 achteraf. “De internationale sportorganisaties zullen de komende jaren extra waakzaam zijn op dit punt en waarborgen eisen voor Nederlandse nominaties.”

Het rapport concludeert dat er onvoldoende samenwerking was tussen sport en andere beleidsmakers en dat er meningsverschillen waren tussen de sportfederaties onderling. “Het Europees Olympisch Comité wilde Nederland, een biedprocedure was niet eens nodig. Het NOC * NSF en de federaties slaagden er niet in een goede basis voor het initiatief te leggen. NOC * NSF bleef de enige drijvende kracht, de regering en de federaties wel Dat komt door de aanpak van NOC * NSF, maar ook door de risicovrije voorbereidingen van andere partijen “, zei commissielid een Berent Heukensfeldt Jansen bij de presentatie van het rapport.

Nederland mag zich volgens de commissie onder voorwaarden nooit kandidaat stellen, zoals op 28 april vorig jaar. Het risico dat ze zich zouden moeten terugtrekken was te groot, zei Heukensfeldt Jansen. “Dat leidde tot een groot reputatieverlies”, zei hij.

NOC * NSF-voorzitter Andre Bolhuis heeft het rapport ontvangen en zal de aanbevelingen in overweging nemen om een ​​dergelijke fout in de toekomst te voorkomen. “Er zijn goede aanbevelingen, daar kunnen we mee aan de slag”. Het bestuur zal het rapport bestuderen en NOC * NSF begin juni informeren over de gang van zaken, zei hij tegen de NOS.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws