7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Regerende partij die celebs rekruteert om ecstasy, softdrug-legalisatie te stimuleren: Report

- Advertisement -


Coalitiepartij D66 wil softdrugs en xtc legaliseren om gezondheidsrisico’s en drugscriminaliteit terug te dringen. De partij benadert Nederlandse beroemdheden om een ​​nationaal drugsmanifest te ondersteunen waaraan het werkt, meldt AD in een krant op basis van een bericht dat D66-leider Rob Jetten stuurde aan misdaadjournalist Peter R. de Vries, actrice Anna Drijver en strafrechtadvocaat Gerard Spong. .

Het huidige drugsbeleid faalt en “is niet langer houdbaar”, aldus de D66. “We moeten de realiteit onder ogen zien: mensen gebruiken drugs in Nederland. Het is belangrijk dat we deze mensen niet als criminelen bestempelen, maar ons richten op het verstrekken van informatie”, aldus Jetten in de boodschap. ‘In het manifest kiezen we voor een gereguleerde drugsmarkt, zoals regulering van ecstasy. Alleen op deze manier kunnen we gezondheidsrisico’s minimaliseren en drugscriminaliteit aanpakken.’

De partij hoopt dat het krijgen van beroemdheden om het manifest te ondertekenen de steun onder het grote publiek zal vergroten.

Voorstanders zijn van mening dat legalisering drugssmokkelaars uit de bevoorradingsketen zal verwijderen en de gerechtelijke autoriteiten zal ontlasten. Maar minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is ertegen. Hij gelooft dat legalisatie drugs in Nederland normaal zal maken, het land in de vuilnisbak van de wereld zal veranderen en de drugscriminaliteit zal doen toenemen, aldus de krant. Grapperhaus heeft onlangs een speciale anti-drugseenheid aangekondigd om de ondermijnende drugscriminaliteit harder aan te pakken.

De D66 lijkt de enige voorstander van legalisatie in de Rutte III-coalitie. ChristenUnie Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid kondigde onlangs een verbod op het recreatief gebruik van lachgas aan. Dit verbod werd onmiddellijk gesteund door het CDA en onmiddellijk bestreden door de D66, die geen oplossing zag voor “verbieden of criminaliseren”.

Het standpunt van de regering tegen legalisatie en regulering is ook te zien in het gereguleerde cannabisexperiment. Burgemeesters in Nederland pleiten al jaren voor dit experiment en werden jarenlang geblokkeerd door de toenmalige VVD-ministers van Justitie Ivo Opstelten en Ard van der Steur. Het kabinet Rutte III heeft in 2017 in haar regeerakkoord uiteindelijk ingestemd met een experiment, maar het is nog niet begonnen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws