19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Reserverings-app overwogen om drukte in het openbaar vervoer te voorkomen

- Advertisement -


De overheid overweegt een reserveringsapp om te voorkomen dat bussen, treinen en metro’s te druk worden zodra het aantal reizigers en forenzen weer begint op te trekken. De app moet ervoor zorgen dat iedereen die met het openbaar vervoer reist 1,5 meter uit elkaar kan blijven, meldt NRC.

Momenteel werkt een werkgroep van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit hoe deze app zou moeten werken. Ze willen voorrang geven aan bepaalde groepen, zoals mensen met cruciale beroepen. En ze overwegen ook speciale reistijden voor kwetsbare groepen en een reisverbod dat volgens de krant niet absoluut noodzakelijk is.

Het moeilijkste van deze app is handhaving, verwachten de betrokkenen. Op grote stations kunnen reizigers zonder reservering relatief eenvoudig aan de poort worden getoond. Maar dat is moeilijker bij kleine stations en bushaltes.

Het aantal reizigers zal naar verwachting niet veel toenemen als gevolg van heropening van basisscholen na de meivakantie, maar dit zal gebeuren zodra de maatregelen tegen het coronavirus worden versoepeld. Met de richtlijn om 1,5 meter uit elkaar te houden, zullen bussen, treinen, metro’s en trams veel leger moeten zijn dan normaal. Pedro Peters van OVNL schatte eerder dat slechts ongeveer een kwart van de capaciteit voor openbaar vervoer kan worden gebruikt.

Peters benadrukte dat een dergelijke handhaving een overheidstaak is. ‘Je ziet nu al dat de knorrigheid onder passagiers toeneemt’, zei hij tegen de krant. ‘Als je passagiers buiten wilt houden, kun je dat niet aan het personeel van de transportbedrijven overlaten.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws