5.1 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Restaurants, coffeeshops kunnen heropenen voor afhaalrestaurants, leveringen

- Advertisement -


Na het bestellen van restaurants en andere horecazaken, waaronder coffeeshops, gesloten tot zondag 6 april, maakte de regering maandag bekend dat deze vestigingen weer open kunnen, maar alleen voor afhaalrestaurants en leveringen.

De regering hoopt dat dit helpt om deze bedrijven draaiende te houden en tegelijkertijd drukte te vermijden. Klanten van afhaalrestaurants en coffeeshops wordt aangeraden drukke winkels te vermijden en mogen hun gekochte artikelen niet ter plaatse consumeren.

Burgemeesters drongen er maandag bij de regering op aan om coffeeshops toe te staan ​​hun loketten opnieuw te openen, aldus de NOS. Ze vreesden dat het gesloten houden van coffeeshops de straathandel tot bloei zal brengen. De regering heeft blijkbaar gehoor gegeven aan hun oproep.

Honderden restaurants hebben zich de afgelopen dagen aangemeld bij bezorgdienst Thuisbezorgd.nl, zei een woordvoerder tegen de NOS. ‘Duidelijk meer dan normaal.’

Maar levering is niet voor alle horecagelegenheden een oplossing. ‘Niet alle restaurants zijn uitgerust om maaltijden te laten bezorgen, laat staan ​​cafés’, zei Rober Willemsen, voorzitter van landelijke horecavereniging KHN en eigenaar van drie eetgelegenheden in en om Rotterdam, tegen de omroep. ‘Mijn omzet zal in de nabije toekomst slechts 0 euro bedragen’, zei hij. ‘Er werken 80 mensen voor mij. 38 van hen fulltime. Ik moet ze blijven betalen en dat wil ik, maar je vraagt ​​je af met welk geld?’

Een door de KHN opgezette hulplijn ontving honderden telefoontjes met soortgelijke vragen. Willemse merkte dat er veel onzekerheid is over de regels.

De regering onderzoekt momenteel de mogelijkheid om restaurants die geen afhaalfunctie hebben een restaurant te laten openen, aldus de omroeporganisatie. Op deze manier verdienen ze mogelijk nog wat geld tijdens de coronaviruscrisis.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws