7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Restaurants dreigen miljarden te verliezen door verlengde sluitingen van het coronavirus; Hema in de problemen

- Advertisement -


Door sluitingen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, lopen restaurants, bars, cafés en andere horeca- en horecabedrijven dit jaar rond de 5 miljard euro omzet mis, zo schat de horecavereniging KHN. Ook warenhuisketen HEMA wordt hard geraakt door Covid-19 en neemt maatregelen om ineenstorting te voorkomen.

Dinsdag kondigde de regering aan dat de anticoronavirusmaatregelen worden verlengd van 6 april tot ten minste 28 april. “April is een zeer belangrijke maand, met Pasen, Koningsdag en het begin van het toeristenseizoen”, aldus KHN-voorzitter Rober Willemsen aan NU.nl. “Zelfs als we in mei kunnen openen, hebben we de helft van de jaaromzet verloren.” KHN schat het omzetverlies voor haar leden op 5 miljard euro.

Anticoronavirusmaatregelen zorgen er ook voor dat alle HEMA-vestigingen in het buitenland gesloten zijn en dat die in Nederland veel stiller zijn dan normaal. ‘Het voortbestaan ​​van ons bedrijf komt in gevaar’, zei CEO Tjeerd Jegen in een brief aan de eigenaren van het HEMA-winkelvastgoed, dat het Financieele Dagblad in bezit heeft. HEMA zal daarom de verhuurders de helft van de huur betalen voor april en mei en heeft de jaarlijkse beoordelingsgesprekken van medewerkers uitgesteld, zodat loonsverhogingen later in het jaar plaatsvinden.

HEMA worstelt al jaren in de Nederlandse winkelstraten. De keten lijdt sinds 2013 jaarlijks verlies en kampt met een schuldenberg van meer dan 750 miljoen euro, meldt de NOS.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws