6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Restauratie Nachtwacht vertraagd, maar Rijksmuseum geeft foto van 45 gigapixel vrij

- Advertisement -


De start van de tweede fase van de restauratie van Rembrandts meesterwerk ‘De Nachtwacht’ wordt uitgesteld van de late zomer 2020 tot begin 2021 door de uitbraak van Covid-19, bevestigde het Rijksmuseum dinsdag. Tegelijkertijd kondigde het museum de release aan van de meest gedetailleerde foto die ooit van het schilderij is gemaakt.

‘De tweede fase van Operatie Nachtwacht, de restauratie van het schilderij, is verplaatst vanwege de pandemie. Het oorspronkelijke plan was om na de zomer van 2020 te starten, maar dit is niet meer haalbaar. Het zal nu begin 2021 plaatsvinden ‘, aldus het Rijksmuseum in een verklaring.

De vertraging werd veroorzaakt doordat het personeel dat het werk uitvoert in een nauw afgesloten ruimte nog steeds moet voldoen aan de regels voor sociale afstand die gelden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Het protocol voor het werken in de glazen kamer is herzien om te voldoen aan de richtlijnen van de regering en [RIVM]. “Om ervoor te zorgen dat het mogelijk is om een ​​minimale fysieke afstand van 1,5 meter aan te houden, zullen er niet meer dan twee mensen tegelijkertijd aan het schilderij werken”, aldus het museum.

Het vroege restauratiewerk aan The Night Watch staat gepland om woensdag weer te worden hervat, voegde het museum eraan toe. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de manier waarop het oorspronkelijke canvas kan worden gerestaureerd, waarbij veel onderzoek thuis door de restaurateurs is gedaan.

Enorme foto van 45 gigapexel

De restauratie is ontworpen om te worden uitgevoerd in het volle zicht van het publiek, maar nu zal het museum de toegang tot het museum nauw moeten beperken om te voldoen aan de afstandsregels. Onderzoekers en fans van het schilderij zullen het nog steeds van dichtbij kunnen bekijken, zij het virtueel tot op een minuut detail dat niet mogelijk is vóór dinsdag.

Het Rijksmuseum gepubliceerd een 44,8 gigapixel-afbeelding van The Night Watch, gemaakt van 528 verschillende foto’s. ‘De 24 rijen van 22 foto’s zijn digitaal aan elkaar gehecht met behulp van neurale netwerken’, aldus het museum. Het is in de eerste plaats gemaakt voor wetenschappers om het schilderij op afstand te bekijken en bij te houden hoe veroudering het schilderij beïnvloedt.

“Het onderzoeksteam van Operation Night Watch gebruikt de allernieuwste technologieën en verlegt voortdurend de grenzen van wat voor mogelijk werd gehouden. De foto is een cruciale informatiebron voor de onderzoekers en online bezoekers kunnen deze gebruiken om Rembrandts meesterwerk tot in de kleinste details te bewonderen,” zei Taco Dibbits, de directeur van het museum.

Door in te zoomen op de foto kan een gebruiker de kleinste details van het schilderij bekijken, tot aan de individuele verfvlekken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws