15.2 C
Utrecht
zaterdag, mei 21, 2022

RIVM: 42.472 positieve tests gemeld • Ziekenhuisbezetting licht toegenomen

- Advertisement -


De coronamaatregelen van Sint Eustatius worden vanaf vandaag versoepeld. Het aantal coronabesmettingen op het Caribische eiland neemt de afgelopen dagen geleidelijk weer af. Sint Eustatius heeft ruim 3000 inwoners en had zaterdag nog 113 positieve gevallen.

Het aantal besmettingen steeg juist de twee weken daarvoor: van 1 infectie op 28 december naar 132 infecties op 14 januari.

Cafés, restaurants en het enige casino op het eiland mogen weer de deuren openen. De restricties met betrekking tot het aantal bezoekers blijven wel bestaan. Restaurants mogen maximaal vijftien gasten ontvangen. Ook de scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse organisaties mogen hun deuren weer openen. Ook hier geldt een maximum van vijftien personen. In supermarkten en andere essentiële winkels mogen maximaal tien personen tegelijk binnen. Kapperszaken en nagelstudio’s mogen open, maar mogen maar één klant tegelijk helpen.

Niet alleen de infecties van de afgelopen dagen zijn minder ernstig, ook de symptomen zijn over het algemeen mild. Minder dan 2 procent van de mensen met een positieve testuitslag werd in het ziekenhuis opgenomen. Midden december was iets meer dan de helft van de volwassenen op Sint Eustatius gevaccineerd.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws