5.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Rode Kruis heeft 30 miljoen euro nodig voor coronavirushulp; grootste operatie sinds 1953

- Advertisement -


Het Rode Kruis in Nederland verwacht 30 miljoen euro nodig te hebben voor coronavirushulp door het hele Koninkrijk der Nederlanden. Honderdduizenden mensen hebben volgens de hulporganisatie hulp nodig. De coronaviruscrisis veroorzaakte de grootste hulpactie sinds de enorme overstroming van 1953, aldus het Rode Kruis, meldt de NOS.

Zo’n 19 miljoen euro van het geld is nodig voor hulp in Caribisch Nederland. De eilanden zijn grotendeels afhankelijk van de toeristenindustrie, die door de crisis is ingestort. Rode Kruisvrijwilligers delen voedsel uit op Aruba, Sint Maarten, Curaçao en Saba. Op alle eilanden geven vrijwilligers voorlichting over preventiemaatregelen en hulp op het gebied van hygiëne, water en sanitatie en medische ondersteuning

In Nederland zelf helpen momenteel ruim 2.800 Rode Kruisvrijwilligers bij GGD’s, huisartsenposten, ziekenhuizen, zorghotels en ambulancediensten. De organisatie helpt ook voor de daklozen, verspreidt boodschappen en heeft een hulplijn voor mensen die iemand nodig hebben om mee te praten, advies te geven of te helpen.

Het Rode Kruis verwacht dat deze ondersteuning voor zorginstellingen en kwetsbare mensen nog maanden nodig zal hebben. De organisatie heeft de Giro 7244 geopend om geld in te zamelen voor deze hulp.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws