6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Rode Kruis om voedselzorgpakketten aan te bieden aan mensen in nood

- Advertisement -


Het Rode Kruis werkt samen met radiostation 3FM om dozen vol voedsel aan te bieden aan mensen die het moeilijk hebben door het coronavirus. Het geld wordt opgehaald door de speciale editie van de jaarlijkse radio-inzamelingsactie A Serious Request, waarmee mensen contant kunnen betalen om een ​​liedje aan te vragen.

De inzamelingsactie, genaamd “Never Walk Alone”, begon op maandag en loopt door tot het einde van zaterdag. Al het geld wordt overgemaakt aan het Rode Kruis, dat het ingezamelde bedrag gebruikt voor de voedseldozen, en ook voor de verzorging van sommige patiënten in speciale hotelkamers.

Elke doos bevat voldoende voedsel om twee mensen elk twee of drie maaltijden te geven. De dozen worden gevuld met verse producten van boeren die op dit moment hun goederen niet kunnen exporteren of verkopen.

De voedseldozen zijn bedoeld voor mensen die worstelen vanwege de coronaviruspandemie, waaronder “mensen die hun baan hebben verloren en geen hulp hebben of niet weten hoe ze de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben”, aldus het Rode Kruis. “gezinnen die door gebrek aan inkomen nauwelijks hun hoofd boven water kunnen houden”, maar ook buitenlandse migranten en immigranten zonder papieren.

Donderdagavond was tijdens de fondsenwerving bijna 151 duizend euro opgehaald. Tien euro is genoeg voor een voedseldoos, volgens een verklaring van het Rode Kruis.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws