Ronald Koeman wordt coach van Barcelona, ​​bevestigt Bartomeu


Barcelona [Spain]19 augustus (ANI): Barcelona-president Josep Maria Bartomeu heeft bevestigd dat Ronald Koeman zal worden aangekondigd als de nieuwe hoofdtrainer van de club.

Koeman vervangt Quique Setien die drie dagen na het 8-2-verlies van de club tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League werd ontslagen.

“Als alles goed gaat, wordt Koeman de coach van Barcelona. We wedden op Koeman vanwege zijn ervaring. Hij zat in het Dream Team, hij gelooft in onze filosofie”, zei Bartomeu tegen Barca TV.

Koeman komt naar Barcelona na twee jaar coach te zijn geweest van het Nederlands elftal.

De voormalige verdediger speelde ook van 1986 tot 1995 voor Barcelona en wist tijdens zijn periode bij de club vier La Liga-titels te winnen.

Koeman leidde onder meer Ajax, Benfica, PSV, Valencia, Southampton en Everton voordat hij in 2018 werd aangesteld als manager van Nederland.

Barcelona moest een trofee-loze 2-19-20-campagne doorstaan.

De ploeg eindigde op de tweede plaats, achter Real Madrid in het La Liga-klassement voor het seizoen 2019-2020.

Setien was dit jaar de tweede hoofdtrainer van Barcelona die werd ontslagen. Setien had Ernesto Valverde vervangen, die laatste werd ontslagen na een verlies tegen Atletico Madrid in de Supercopa de Espana, ondanks dat hij op dat moment aan de top van La Liga stond.

Setien boekte 16 overwinningen, vier gelijke spelen en vijf nederlagen tijdens zijn tijd bij Barcelona. (ANI)

.

Spring naar toolbar