4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Rotterdam maakt zich op om de nationale titel van Feyenoord te vieren; feest begint om 11.30 uur

- Advertisement -


Rotterdam viert vandaag Feyenoords eerste Eredivisie-titel in 18 jaar met een officiële felicitatieceremonie op de Coolsingel. Het feest begint officieel om 11.30 uur en het team wordt rond het middaguur verwacht. Maar volgens de Volkskrant begonnen fans vanochtend vanaf 06.30 uur te verschijnen op de Coolsingel.

Tegenwoordig worden in Rotterdam vele duizenden fans verwacht. Langs de route die het team aflegt naar het stadhuis worden tien grote schermen geplaatst waarop de ceremonie wordt vertoond. Burgemeester, politie en aanklager hebben een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alles goed gaat.

Volgens de Volkskrant zijn er zo’n duizend politieagenten bij de plechtigheid. Er werd een gedeeltelijk alcoholverbod ingevoerd voor het stadscentrum – alleen restaurants en pubs mogen alcohol verkopen en deze moet op het terrein van de pub worden geconsumeerd. Geen enkele winkel mag vandaag alcohol verkopen. En op straat is geen alcohol toegestaan. Zondag was hetzelfde verbod van kracht en de politie schatte dat ze ongeveer 10.000 liter bier en andere alcoholische dranken in beslag hadden genomen.

Supporters mogen geen grote rugzakken en tassen dragen of gezichtsbedekkende kleding dragen. Fans worden om veiligheidsredenen opgesplitst in verschillende groepen, aldus RTL Nieuws.

De gemeente roept supporters op om buiten het centrum te parkeren en de tram naar de Coolsingel te nemen. Op de Rotterdam Centraal Station, Beurs Station of Blaak Station stapt u uit de tram. Station Stadhuis wordt gesloten. Het hele Coolsingelgebied is vandaag afgesloten voor verkeer.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws