4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Rotterdam verontschuldigt zich voor het verkeerd behandelen van de stalkingrapporten van vermoorde tieners

- Advertisement -


De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb verontschuldigde zich bij de nabestaanden van de 16-jarige Humeyra, die vorig jaar door haar stalker op haar school werd doodgeschoten, omdat ze haar berichten dat Bekir E. haar goed stalkte niet had afgehandeld, meldt de NOS.

Aboutaleb zei dat hij zich als burgemeester verantwoordelijk voelt voor wat er met Humeyra is gebeurd. ‘Elke keer als iemand in Rotterdam op deze manier wordt vermoord, voel ik het tot mijn tenen’, zei de burgemeester. ‘Ik zeg hierbij sorry. Ik doe dat niet graag, maar ik doe het uit overtuiging. Omdat een mensenleven verloren gaat dat misschien gered is, als het systeem waarvoor ik me verantwoordelijk voel beter had gewerkt.’

De inspectie concludeerde vorige maand dat de politie, het Openbaar Ministerie, de reclassering en het meldpunt huiselijk geweld er niet in zijn geslaagd het tienermeisje te beschermen. De gemeente Rotterdam wilde van Aboutaleb weten wie verantwoordelijk was voor dit falen en hoe de aanpak van stalking kan worden verbeterd.

De burgemeester wil voortaan twee keer per jaar de politie, de rechterlijke macht en de gemeente ontmoeten om het onderwerp stalking te bespreken. ‘Niet over incidenten, maar over stalken in het algemeen: hoe gebeurt het eigenlijk, zien we problemen ontstaan?’ Hij wil ook iemand in de buurt van een gestalkt slachtoffer aanstellen, zoals een wijkagent, om ervoor te zorgen dat de betrokken autoriteiten goed overleggen over de specifieke zaak.

Een meerderheid van de gemeenteraad steunde een idee van een gedenkteken of straatnaam om de herinnering aan Humeyra en andere vrouwen die door geweld zijn omgekomen, levend te houden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws