Royals top Pirates om vijfde op rij te winnen


Adalberto Mondesi sloeg een two-run homer en Whit Merrifield voegde zaterdag een solo-shot toe toen de Kansas City Royals hun beste seizoen op rij met 7-4 wonnen over de bezoekende Pittsburgh Pirates.

Salvador Perez voegde een RBI-single toe voor de Royals (19-28).

Josh Bell, Bryan Reynolds en Adam Frazier slaan solo-homers voor Pittsburgh (14-29), dat drie opeenvolgende keren heeft verloren.

Carlos Hernandez van Kansas City gooide in zijn eerste loopbaanstart drie innings en stond drie runs en drie hits toe, met twee strikeouts en geen vrije lopen.

Kyle Zimmer (1-0) gooide een puntloze 2 1/3 innings. Greg Holland gooide de negende voor zijn vijfde save.

Pirates-starter Trevor Williams (1-7) kreeg zes runs en 10 hits in vijf innings.

De start werd een half uur uitgesteld vanwege een politie-evenement in het naastgelegen Arrowhead Stadium.

Merrifield kreeg een vroege home run derby gaande met een solo-schot naar links, zijn negende, in de eerste.

De Pirates counterden in de tweede toen Bell zijn zesde homer sloeg, een schot naar links, en Reynolds maakte er 2-1 van met een homer in het midden, zijn vierde.

Frazier voegde zijn vijfde homer toe, een schot naar rechts in de derde, voor een 3-1 Pirates-voorsprong.

De Royals antwoordden in de derde nadat Merrifield een honkslag had geslagen, en Mondesi bracht de stand met 3-3 in evenwicht met zijn vierde homer, naar het midden.

Mondesi opende een drie-run vijfde met een honkslag. Hij stal het tweede honk en scoorde op Perez ‘honkslag om de Royals een 4-3 voorsprong te bezorgen. Maikel Franco sloeg een bal van de muur naar links, maar ging in een homerun draf en was uitgeschakeld op de tweede plaats, met Perez op de derde plaats.

Hunter Dozier kreeg vier wijd en Alex Gordon raakte een velderskeuze-helikopter. Williams, met zijn handschoen, draaide de bal over het hoofd van catcher Jacob Stallings. Door die fout kon Perez scoren. Kelvin Gutierrez kreeg vier wijd en zorgde voor volle honken voordat de opofferingsslag van Edward Olivares Kansas City een 6-3 voorsprong bezorgde.

In de zevende kreeg Pittsburgh-reliever Kyle Crick twee honkslagen en vier wijd, waarna hij vier wijd gooide op Nicky Lopez om een ​​punt te dwingen om de stand op 7-3 te brengen.

Pittsburgh bracht het terug naar 7-4 in de achtste op Frazier’s RBI-groundout nadat Erik Gonzalez een tweehonkslag sloeg en het derde honk stal.

– Media op veldniveau

.

Spring naar toolbar