8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Ruim de helft van de NL-bewoners heeft het zomervakantieplan al opgezegd; Buitenlandse toeristenboekingen dalen sterk

- Advertisement -


Het coronavirus heeft een enorme impact op de Nederlandse toeristische sector. Bijna 60 procent van de inwoners van Nederland heeft al besloten hun zomervakantieplannen uit te stellen, en de helft zegt niet te weten of ze dit jaar überhaupt op vakantie gaan, aldus het Nederlandse toeristenbureau NBTC op basis van een onderzoek van DVJ Insights .

Covid-19 heeft ook gevolgen voor de plannen van buitenlandse toeristen om Nederland te bezoeken, zo blijkt uit een peiling op Holland.com. Een week geleden zeiden Duitse toeristen dat hun reisplannen naar Nederland bijvoorbeeld nauwelijks werden aangetast door het virus. Deze week is dat volgens NBTC flink veranderd.

Het aantal vragen over een bezoek aan Nederland en boekingen hiervoor via Holland.com is de afgelopen maand met 50 procent gedaald. De sterkste daling van het bezoek ter plaatse kwam uit Italië, met een afname van 57 procent. De kleinste daling kwam van Belgische toeristen, maar ze bezochten Holland.com nog steeds 40 procent minder.

De terughoudendheid om te reizen in deze crisisperiode is volgens de dienst voor toerisme ook te zien in de bezettingsgraad van het hotel. De bezettingsgraad van de Amsterdamse hotels bedraagt ​​momenteel 12,6 procent. De bezettingsgraad in heel Nederland is 12 procent. “Deze daling zal voorlopig doorzetten”, aldus NBTC.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws