SA’s Kgothatso Montjane bereikt Australian Open dubbelspel finale

[ad_1]

Het was maandag een bitterzoete dag voor Zuid-Afrika Kgothatso Montjane bij de Australian Open toen ze de finale van het dubbelspel bereikte, maar verloor in de halve finale van het enkelspel in Melbourne Park.

Montjane, de leidende vrouw van SA, viel in de halve finale met 6-1 5-7 6-0 van de Japanse nummer 2 van de wereld, Yui Kamiji, en verpestte elke kans om haar eerste Grand Slam-titel te behalen.

Na een 1-6 achterstand in de score van de eerste set, klauwde de 34-jarige Montjane zich een weg terug van 2-4 in de tweede set voordat ze de set met 7-5 wist vast te leggen.

Een onverschillige derde set volgde met Kamiji die driemaal een krachtige Montjane-service brak en zich aan haar serveert om de derde set te winnen.

Montjane vocht tot het bittere einde toen haar tegenstander de overwinning voltooide in 1 uur en 47 minuten om de nummer 6 van de wereld weg te gooien.

In de halve finale van het dubbelspel voegde Montjane zich echter bij haar Britse partner Lucy Shuker om Angelica Bernal uit Colombia en de Chileense Macarena Cabriliana in 71 minuten met 6-1, 6-4 te verslaan en zo haar tweede finale in het Grand Slam-dubbelspel te bereiken.

Montjane deed het Twitter, toegegeven dat ze “gemengde gevoelens” had, maar verklaarde dat ze verder gaat en elke keer dat ze speelt zal leren.

Het Zuid-Afrikaans-Britse duo staat dinsdag tegenover de Nederlandse topzaden Aniek van Koot en Diede de Groot voor een titelbeslisser.

Bron: News24