4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Schiphol wordt rookvrij aangezien de kosten van tabak oplopen tot 2,50 euro

- Advertisement -


Schiphol ging vanaf woensdag rookvrij en sloot de laatste van de rookruimten in de beveiligde delen van de luchthaven. Roken was al verboden in gebieden buiten de veiligheidscontroles.

Het plein buiten Schiphol Plaza, bekend als Jan Dellaertplein, is de laatst overgebleven plek waar passagiers en bezoekers mogen roken op de luchthaven. De luchthaven is van plan de rookruimtes daar verder weg te plaatsen van de in- en uitgangen van het plein.

Ook de prijs van tabak in Nederland is gestegen, met een belastingverhoging die woensdag ingaat. De kosten van een pakje sigaretten stegen met één euro en de shag-tabak steeg met 2,40 euro.

Ook tabaksproducten zouden woensdag bij veel stationsdealers worden verwijderd, met name die van NS, waaronder Kiosk en StationsHuiskamer. De NS zei ook te zijn gestopt met het sluiten van contracten met retailers die tabak willen verkopen op de stations.

De rookvoorzieningen op perrons worden in oktober verwijderd en veel van de paalvormige asbakken en sigarettenpeukenroosters op de perrons zijn al verwijderd.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws