4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Schuldeisers willen Hema-schulden omwisselen voor aandelen: verslag

- Advertisement -


Een groep schuldeisers wil eigenaar worden van het warenhuisketen Hema, NRC en Financieele Dagblad. Ze zijn bereid 300 miljoen euro kwijt te schelden aan de schulden van de keten, in ruil voor aandelen, schrijven de kranten volgens een voorstel dat aan het management van Hema is gestuurd.

De crediteuren zijn volgens FD professionele investeerders, zoals hedgefondsen, die zo’n 600 miljoen euro aan het bedrijf hebben uitgeleend. Ze vrezen dat Hema zo’n 800 miljoen euro aan schulden te hoog heeft en dat de keten die nooit zal kunnen terugbetalen. Om zoveel mogelijk geld terug te krijgen, willen de investeerders een deel van de schulden omwisselen voor aandelen.

Als de directie van Hema akkoord gaat met het plan, verliest huidige eigenaar Marcel Boekhoorn zijn bedrijf. In het najaar van 2018 heeft de miljardair Hema overgenomen.

Hema worstelt al jaren onder een berg schulden en de coronaviruscrisis heeft de zaken niet geholpen. Door de pandemie moesten veel Hema-winkels in het buitenland sluiten en kelderde de omzet in de Nederlandse vestigingen. De meeste winkels zijn inmiddels weer actief, maar de schade is aangericht. Vorige maand waarschuwde Hema CEO Tjeerd Jegen dat “het voortbestaan ​​van ons bedrijf in gevaar komt” als de omzet niet snel zou verbeteren. “

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws