Schulting wint zes keer goud op shorttrackwerelden


LONDEN, 7 maart (Xinhua) – Olympisch kampioene Suzanne Schulting pakte zondag nog vier gouden medailles op de Wereldkampioenschappen schaatsen shorttrack in Dordrecht, Nederland, waarmee ze de titels in de zes damescompetities wist te scoren.

Met de afwezigheid van atleten uit China en Zuid-Korea kwam Schulting als de hete favoriet in het toernooi. De 23-jarige gastschaatser had zaterdag de 1.500m- en 500m-titels voor de dames gepakt, voordat hij zondag opnieuw de ijsbaan domineerde.

Als Olympisch kampioen op de 1.000 meter behaalde Schulting met gemak de overwinning op die afstand. Haar resultaat van één minuut en 26.854 seconden was minder dan 0,2 seconde minder dan het wereldrecord van 1: 26.661 van de Zuid-Koreaanse Shim Suk-hee in 2012.

Schulting eindigde toen als eerste in de superfinale van 3.000 meter om alle vier de individuele races schoon te maken.

“Om weg te komen met alle gouden medailles en ook de estafette te winnen, is gewoon geweldig. Ik had deze wedstrijd niet beter kunnen uitrijden”, aldus Schulting op de website van de International Skating Union.

De mannenevenementen waren veel opener. De Hongaarse broers Liu Shaolin Sandor en Liu Shaoang maakten een een-tweetje in de finale van 1.000 meter. De Franse Sebastian Lepape won de superfinale op 3.000 meter. Liu Shaoang haalde het voor zijn oudere broer om de algemene titel te claimen en het gastland sloot het toernooi af met een overwinning op de 5.000 meter estafette.Spring naar toolbar